👨‍👩‍👧‍👦 Κουβεντούλα με την Μπολυγουντοπαρεούλα μας!📞

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

A Passage to India (1984)


Υπόθεση:


Η ταινία “A Passage to India” (Μετάφραση: Το Πέρασμα στην Ινδία) είναι μια Βρετανική ιστορική δραματική ταινία του 1984 που γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τον David Lean. Το σενάριο βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό της Αμερικανο-Ινδής συγγραφέως Santha Rama Rau, το οποίο κι αυτό με τη σειρά του βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1924 του Edward Morgan Forster.
Τοποθετημένη χρονικά το 1920 κατά την περίοδο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, η ταινία αφηγείται την ιστορία των αλληλεπιδράσεων των διαφόρων χαρακτήρων στην φανταστική πόλη Chandrapore, δηλαδή του Δρ Aziz, της κυρίας Moore, της Adela Quested, και του Richard Fielding.
Όταν η νεοφερμένη στην Ινδία Adela κατηγορεί τον Aziz για απόπειρα βιασμού μέσα στα φημισμένα σπήλαια Marabar, η πόλη χωρίζεται μεταξύ της Βρετανικής ελίτ και των ντόπιων καθώς δοκιμάζεται η φιλία μεταξύ Aziz και Fielding.
Η ταινία διερευνά θέματα όπως ο ρατσισμός, ο ιμπεριαλισμός, η θρησκεία και η φύση των σχέσεων τόσο των φιλικών όσο και των συζυγικών.

Αυτή ήταν η τελευταία ταινία της αριστοκρατικής καριέρας του Lean και η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους που είχε σκηνοθετήσει σε δεκατέσσερα χρόνια, από την “Ryan's Daughter” το 1970. Λαμβάνοντας παγκόσμια κριτική αναγνώριση κατά την κυκλοφορίας της, με πολλούς να τον εγκωμιάζουν ως τον καλύτερο Lean μετά το “Lawrence of Arabia”, η ταινία έλαβε έντεκα υποψηφιότητες στην Τελετή των Βραβείων Οσκαρ, συμπεριλαμβανομένων αυτά των Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερου Σκηνοθέτη για τον Lean, και Καλύτερης Ηθοποιού για την Judy Davis για τον ρόλο της ως Adela Quested. Η Peggy Ashcroft κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Β 'Γυναικείου Ρόλου για τον ρόλο της ως κυρία Moore, καθιστώντας την, στην ηλικία των 77 ετών, την μεγαλύτερη σε ηλικία ηθοποιό που κέρδισε το βραβείο, και ο Maurice Jarre κέρδισε το τρίτο βραβείο Όσκαρ για το καλύτερο μουσικό άλμπουμ.

Είδος ταινίας:
Adventure, Drama, History

Βαθμολογία IMDb: 7,4

Σκηνοθεσία:
David Lean

Ηθοποιοί:
Judy Davis as Adela Quested
Peggy Ashcroft as Mrs Moore
Victor Banerjee as Dr Aziz Ahmed
James Fox as Richard Fielding
Alec Guinness as Professor Narayan Godbole
Nigel Havers as Ronny Heaslop
Michael Culver as Major McBryde
Clive Swift as Major Callendar
Art Malik as Ali
Saeed Jaffrey as Advocate Hamidullah
Ann Firbank as Mrs. Callendar
Roshan Seth as Advocate Amrit Rao
Richard Wilson as Collector Turton
Antonia Pemberton as Mrs. Turton
Sandra Hotz as Stella
H.S. Krishnamurthy as Hassan
Dina Pathak as Begum Hamidullah
Ashok Mandanna as Anthony
Z.H. Khan as Dr. Panna Lal
Mohammed Ashiq as Haq
Rashid Karapiet as Das
Ishaq Bux as Selim

221

mega.co.nz

BRrip 720p

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου